İşgalci İsrail askerleri, Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Özgürlük Filosu Koalisyonunun (Freedom Flotilla Coalition-FFC) 'Hanzala' gemisine baskın düzenledi. Baskın anı FFC'nin YouTube üzerinden verdiği canlı yayına yansıdı. Geminin yolcularından Emma Fourreau, 'İsrail ordusu burada. Yakında görüşürüz. Soykırıma son verin.' ifadelerini kullandı.
İSRAİL ASKERLERİNİN GEMIYE ÇIKMASI
Güverteye çıkan İsrail askerleri bir süre sonra canlı yayın aktarımını durdurdu. Bu ani müdahale, uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekmesi bekleniyor. Olayın ayrıntıları henüz netlik kazanmış değil, ancak gelişmeler yakından takip ediliyor.
ULUSLARARASI TEPKİ BEKLENTİSİ
İsrail'in bu hareketi, Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasına yönelik çabalara ciddi bir engel oluşturuyor. Uluslararası örgütlerin ve devletlerin olayla ilgili açıklamaları bekleniyor. Durumun daha da kötüleşmemesi için diplomatik girişimlerin hızlanması gerekiyor.
GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR
Yeni Şafak olarak gelişmeleri yakından takip ediyor ve okurlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Olayla ilgili son dakika gelişmelerini Yeni Şafak uygulaması üzerinden takip edebilirsiniz.



