DÜNYA
Yayınlanma : 18 Nisan 2026 18:23
Düzenleme : 18 Nisan 2026 18:23

İsrail, Lübnan'da Gazze'nin izinden gidiyor: 55 köy işgal altında

İsrail, Lübnan'da Gazze'nin izinden gidiyor: 55 köy işgal altında
İsrail ordusu, Lübnan'da Gazze benzeri 'sarı hat' oluşturdu. Geçici ateşkes olmasına rağmen 55 köy hala işgal altında tutuluyor ve saldırılar sürüyor.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde işgal ettiği bölgelerde Gazze Şeridi'nde uygulanan taktikleri benimsediğini duyurdu. Bu kapsamda, yeni bir 'sarı hat' oluşturduğunu açıkladı.

GEÇİCİ ATEŞKES DİKKATE ALINMIYOR

Yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkese rağmen, oluşturulan 'sarı hat' çevresinde İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği bildirildi. Gazze'deki benzer uygulamalarla, Lübnan'ın güneyinde işgal edilen alanlar kapalı askeri bölgelere dönüştürülerek, bu bölgelerdeki 55 köyün işgal altında tutulduğu ifade ediliyor.

SIVIL HAKLARA SAYGI GÖSTERİLMİYOR

İsrail, bu köylerde sürgün emirleri ile sivilleri boşaltmış ve ateşkese rağmen bu bölgeleri yıkmaya devam edeceğini vurguluyor. Ayrıca, bazı Hizbullah mensuplarının 'sarı hat'a yaklaştığı iddialarıyla birlikte, geçici ateşkese rağmen hava ve kara saldırılarına da devam ettiği belirtiliyor.