DÜNYA
Yayınlanma : 30 Haziran 2026 20:35
Düzenleme : 30 Haziran 2026 20:35

İsrail, İran adına casusluk yapan Amerikalı vatandaşı gözaltına aldı

İsrail, İran adına casusluk yapan Amerikalı vatandaşı gözaltına aldı
İsrail, İran adına casusluk yaptığı gerekçesiyle bir Amerikalı vatandaşı gözaltına aldı. Bu durum, ülkede büyük bir şok ve tartışma yarattı.

İsrail polisi ve iç istihbarat servisi Şin Bet, bir ABD vatandaşının İran için casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

İLK KEZ BİR ABD VATANDAŞI GÖZALTINDA

İsrail'de bir ABD vatandaşının İran adına casuslukla suçlanması, ülkede büyük bir tartışma yarattı. 20 yaşındaki şüphelinin, son birkaç ay içerisinde İran istihbarat görevlileriyle temas kurduğu ve hassas askeri ile sivil alanları belgeleyip fotoğrafladığı bildirildi. Şüphelinin bu görevler karşılığında İran'dan ödeme aldığı da açıklandı.

SORUŞTURMA SIKI YAYIN YASAĞINDA YÜRÜTÜLÜYOR

İsrail polisi, gözaltına alınan kişinin İsrail'de ikamet eden biri mi yoksa turist mi olduğunu belirtmedi. Soruşturmanın sıkı bir yayın yasağı altında yürütüldüğü ifade edilirken, şüphelinin gözaltı süresinin uzatıldığı ve önümüzdeki günlerde iddianame hazırlanacağı kaydedildi. Başmüfettiş Amichai Fanta, devlet güvenliğini tehlikeye atan suçları tespit etme kararlılığında olduklarını vurguladı.