İsrail basını, Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze'deki "ertesi gün" planlaması çerçevesinde Türkiye ve Katar'ın sürece dahil edilme çabalarına sert tepki göstererek, bu durumun İsrail'de önemli güvenlik endişelerine yol açtığını öne sürdü.

İSRAİL'İN GÜVENLİK KAYGILARI ARTıYOR
İsrailli üst düzey yetkililere atıfta bulunulan haberlere göre, Türkiye ve Katar gibi ülkelerin Gazze'deki "ertesi gün" planlarında etkili bir rol üstlenmesi, İsrail'in güvenlik yapısı içinde "düşmanca aktörlere" alan açabileceği şeklinde yorumlanıyor. Gazeteci ve avukat Yaakov Bardugo, Türkiye'nin hem Gazze hem de Suriye'deki nüfuzunun giderek arttığına dikkat çekti.
KATAR VE TÜRKİYE ARASINDAKİ KOORDİNASYON MUAMMASI
Bardugo, Katar ve Türkiye'nin Gazze ve Suriye konularında koordineli hareket ettiğini iddia ederek, bu iş birliğinin stratejik bir hata olabileceğini savundu. Habere göre, iki ülkenin Washington'daki etkili diplomatik kanallarını kullanarak Başbakan Netanyahu üzerinde yoğun bir diplomatik baskı oluşturduğu iddia edildi.


