İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Zamir'in Lübnan'ın güneyinde üst düzey komutanlarla bir araya gelerek durumu değerlendirdiğini bildirdi. Hiyam beldesinde yapılan toplantıda, mevcut gelişmeler ve olası askeri eylemler masaya yatırıldı.
İRAN'A YÖNELİK YENİ SALDIRILAR YOLDA MI?
Zamir, ABD ordusuyla yakın işbirliği ve koordinasyon içinde bölgedeki durumu yakından takip ettiklerini vurgulayarak, İran'da "vurulmaya hazır bir dizi hedefin" bulunduğunu iddia etti. Bu açıklama, İran'a yönelik olası yeni saldırıların sinyalini verirken, İsrail ordusunun yüksek alarm durumunda olduğu belirtildi.
LÜBNAN'DA SAVAŞ DEVAM EDİYOR
Genelkurmay Başkanı Zamir, İsrail ordusunun Lübnan'daki operasyonlarının sürdüğünü de sözlerine ekledi. 2 Mart'ta başlayan operasyonların genişletilmesinden bu yana 2 binden fazla Hizbullah mensubunun hedef alındığını savunan Zamir, bölgedeki gerilimin tırmandığına işaret etti.



