DÜNYA
Yayınlanma : 28 Eylül 2025 14:38
Düzenleme : 28 Eylül 2025 14:38

İsrail askerleri Suriye'nin Sayda köyüne baskın yaptı

İsrail askerleri Suriye'nin Sayda köyüne baskın yaptı
İsrail askerleri, Suriye'nin Kuneytra iline bağlı Sayda köyüne baskın düzenleyerek halkla zorla anket yapmaya çalıştı ancak köylüler işbirliği yapmadı. İki ülke arasındaki güvenlik müzakereleri ise devam ediyor.

Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye'nin bildirdiğine göre, İsrail askerleri Kuneytra iline bağlı Sayda köyüne bir baskın düzenledi.

KÖYLÜLER İŞBİRLİĞİ YAPMADI

İsrail güçlerinin, yardım dağıtma bahanesiyle köy halkıyla zorla anket yapmaya çalıştığı ancak köylülerin bu girişimi reddettiği ve İsrail'den herhangi bir yardım kabul etmediği aktarıldı.

GÜVENLİK MÜZAKERELERİ DEVAM EDİYOR

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, 8 Aralık 2024'ten bu yana İsrail'in Suriye'ye binden fazla hava saldırısı ve 400'ü aşkın baskın gerçekleştirdiğini belirtmişti. Şara, İsrail ile güvenlik anlaşması imzalamak için devam eden müzakerelerin sonuç verebileceğini ifade ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise anlaşmanın yakın olmadığını ancak temasların sürdüğünü dile getirdi. Suriye ve İsrail, İsrail'in hava saldırılarının durdurulmasını ve askerlerinin çekilmesini umduğu bir anlaşmaya varmak için görüşmeler yürütüyor.