İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun gizlice Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret etmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
İSRAİL İLE İŞ BİRLİĞİNE TEPKİ
Arakçi, Netanyahu’nun bu ziyaretinin, İran’a yönelik saldırılar sürerken gerçekleştiğine dikkat çekerek, "İsrail ile iş birliği yaparak ayrılık tohumları ekmeye çalışanlar hesap verecek" dedi. Bu açıklama, İran’ın ulusal güvenliğine yönelik tehdit algısının bir yansıması olarak değerlendirildi.
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDEN YALANLAMA
Netanyahu’nun BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdiği gizli görüşme, İran cephesinde büyük bir tepkiyle karşılandı. BAE Dışişleri Bakanlığı ise bu ziyareti yalanlayarak, İsrail ile ilişkilerin aleni olduğunu, gizlilik esasına dayanmadığını belirtti. Bakanlığın yaptığı açıklamada, kamuoyuna ilan edilmeyen ziyaretlere ilişkin her türlü iddianın asılsız olduğu vurgulandı.



