DÜNYA
Yayınlanma : 22 Mart 2026 17:33
Düzenleme : 22 Mart 2026 17:33

İran'da Savaşın Acı Bilançosu: 210 Çocuk Hayatını Kaybetti

İran'da Savaşın Acı Bilançosu: 210 Çocuk Hayatını Kaybetti
İran Sağlık Bakanı, ABD-İsrail saldırılarında 210 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 1510'dan fazla çocuğun yaralandığını duyurdu. Ülkenin sağlık altyapısı da ağır hasar aldı.

İran Sağlık Bakanı Zaferkendi, ABD-İsrail'in saldırılarında 210 çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı. Savaşın başladığı 28 Şubat'tan bu yana sivilleri hedef alan saldırılarda, özellikle Minab'daki bir ilkokula düzenlenen saldırı yürekleri dağladı.

MİNNAP'TAKİ SALDIRIDA YÜZLERCE ÇOCUK ÖLDÜ

Bakan Zaferkendi, "Düşman Minab'daki Şecere-i Tayyibe İlkokulu'na saldırdı ve eşi benzeri görülmemiş, yürek burkan bir trajedide 168 çocuk şehit oldu. Bugüne kadar bu savaşta yaklaşık 210 çocuk şehit oldu" ifadelerini kullandı. Ayrıca, 1510'dan fazla çocuğun da yaralandığını belirtti.

SAĞLIK ALTYAPISI DA BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Saldırılar sadece çocukları değil, ülkenin sağlık altyapısını da vurdu. Bakan Zaferkendi, savaşın başlangıcından bu yana 300 sağlık ve acil durum merkezinin hasar gördüğünü ve 30 ambulansın da saldırıların hedefi olduğunu bildirdi. İran Kızılayı daha önce de 28 Şubat'ta Minab'daki bir kız ilkokuluna yapılan saldırıda 168 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu saldırının ABD tarafından gerçekleştirildiği ve okulun iki kez vurulduğu ortaya çıkmıştı. İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkilinin de öldürüldüğü belirtiliyor. Yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında ölü sayısı 1348'i, yaralı sayısı ise 17 bini aştı.