İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bölgesel istikrarın önemini vurgulayarak, 'Hiçbir ülke savaştan hayır görmez ve kan dökerek bir yere varılamaz.' açıklamasını yaptı.
BÖLGE ÜLKELERİNE TEŞEKKÜR
Pezeşkiyan, Uluslararası Demir ve Karayolu Koridorlarında Yatırım Fırsatları Konferansı'nda yaptığı konuşmada, bölgede güvenliğin sağlanması için çaba gösteren Türkiye, Azerbaycan, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Umman, Katar, Pakistan ve diğer ülke cumhurbaşkanlarının girişimlerini takdir etti. 'Bölge sorunlarını kendimiz barış içinde çözebiliriz. Herhangi bir koruyucuya ihtiyaç yok.' diyerek bölgesel işbirliğinin altını çizdi.
ULAŞIM YOLLARININ ÖNEMİ
Cumhurbaşkanı, bölge ülkeleri arasındaki ulaşım yollarının geliştirilmesinin, ülkelerin güvenliği ve huzuru için kritik olduğunu belirtti. 'Yolların açılmasıyla hepimizin güvenliği sağlanacak, ülkelerin ekonomileri gelişecek ve huzur dolu bir bölge inşa edeceğiz.' ifadelerini kullanarak, altyapı yatırımlarının barışa katkısına dikkat çekti.
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Pezeşkiyan, İran'a yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yardımcı olacaklarını ve ekonomik ilişkilerde kazan-kazan formülünü esas alacaklarını söyledi. Bu açıklama, bölgesel istikrarın ekonomik işbirliğiyle pekiştirilmesi gerektiğini gösteriyor.



