İran basını, Tahran yönetiminin İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırıları nedeniyle ABD ile olan mesajlaşmalarını durdurduğunu bildirdi.
İSRAİL SALDIRILARINA TEPKİ
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırılarını kınayarak, "ABD ve İran arasındaki ateşkes, tartışmasız bir şekilde Lübnan dahil tüm cephelerde bir ateşkestir" ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından İran medyası, Tahran'ın ABD ile olan iletişimini durdurduğunu aktardı.
DİYALOG İHTİMALİ KAPANDI
Adı açıklanmayan bir İranlı kaynak, İran'ın Gazze ve Lübnan'daki İsrail saldırılarının derhal sonlandırılması talepleri karşılanana kadar herhangi bir diyalog olmayacağını belirtti. Ayrıca, İran ve müttefiklerinin Hürmüz Boğazı'nı tamamen kapatma ve diğer cephelerde harekete geçme seçeneklerini değerlendirdiği ifade edildi.



