EKONOMİ
Yayınlanma : 27 Eylül 2025 11:41
Düzenleme : 27 Eylül 2025 11:41

Irak-Türkiye ham petrol boru hattı yeniden faaliyete geçti

Irak-Türkiye ham petrol boru hattı yeniden faaliyete geçti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depremleri sonrası durdurulan Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'ndan bu sabah saat 07:07 itibarıyla petrol akışının yeniden başladığını duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın yeniden açıldığını duyurdu.

PETROL AKIŞI BAŞLADI

Bayraktar'ın paylaşımına göre, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremler nedeniyle geçici olarak durdurulan boru hattı, BOTAŞ'ın 4 Ekim 2023 tarihinde operasyona hazır hale getirmesinin ardından bu sabah saat 07:07'den itibaren petrol akışına yeniden başladı.

KRİTİK ADIM

Bu gelişme, 18 yıl sonra atılan kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Öte yandan, farklı bir haberde bir ilde petrol arama süresinin 5 yıl uzatıldığı belirtildi. Brent petrolün varil fiyatı ise 68,70 dolardan işlem görüyor.