DÜNYA
Yayınlanma : 15 Aralık 2025 15:29
Düzenleme : 15 Aralık 2025 15:29

İngiltere'de barınma krizi büyüyor: 382 binden fazla kişi evsiz kaldı, 175 bini çocuk!

İngiltere'de barınma krizi büyüyor: 382 binden fazla kişi evsiz kaldı, 175 bini çocuk!
İngiltere'de barınma krizi derinleşirken, 382 binden fazla kişi evsiz kaldı; bunlardan 175 bini çocuk. Hükümet, 2029'a kadar evsiz sayısını yarıya indirmeyi hedefleyen 3,5 milyar sterlinlik bir plan başlattı.
İngiltere'de barınma krizi büyüyor: 382 binden fazla kişi evsiz kaldı, 175 bini çocuk!

İngiltere'de artan konut maliyetleri, evsizlik krizini derinleştiriyor. Shelter adlı yardım kuruluşunun raporuna göre, ülkede 382 bin 618 kişi barınma sorunu yaşarken, bu sayının 175 bini çocuklardan oluşuyor.

GEÇİCİ KONAKLAMALARDA BÜYÜK ARTIŞ

Raporda, sokaklarda yatmak zorunda kalan ve geçici konaklama yerlerinde kalan kişi sayısında önemli bir artış gözlemlendiği belirtildi. Yerel yönetimler tarafından sağlanan geçici adreslerde kalan 350 bin 480 kişi, toplam evsizlerin yüzde 90'ından fazlasını oluşturuyor. Ayrıca, 84 bin 240 hane evsiz olarak nitelendirilirken, 7 bin 146 kişi kendi imkanlarıyla geçici konaklama yerlerinde kalıyor.

45 KİŞİDEN BİRİ EVSİZ

Her gece 4 bin 667 kişinin sokakta uyumak zorunda kaldığı, 16 bin 294 kişinin otel ve pansiyon gibi yerlerde kaldığı, 4 bin 31 kişinin ise sosyal hizmetler tarafından sağlanan konaklama yerlerinde bulunduğu bildirildi. Shelter, evsizlerin yarısından fazlasının başkent Londra'da yaşadığını ve şehirde her 45 kişiden birinin evsiz olduğunu vurguladı. Kuruluş yöneticisi Sarah Elliot, hükümeti kira yardımlarını dondurma kararını sonlandırarak evsiz ailelere destek olmaya çağırdı.

EVSİZLİKLE MÜCADELE İÇİN YENİ PLAN

İngiltere İşçi Partisi hükümeti, 2029 yılına kadar evsiz sayısını yarı yarıya düşürmeyi hedefleyen "Evsizliği Sonlandırma Ulusal Planı"nı duyurdu. Bu kapsamda hastaneden taburcu olan veya cezaevinden çıkan kişilerin konutlarını kaybetmesini önlemek amacıyla 3 yıl içinde 3,5 milyar sterlin kaynak ayrılacağı belirtildi. Kamu kuruluşları, belediye başkanları ve yerel konseylerin iş birliğiyle evsizlik vakalarının önlenmesi için çalışılacak.