NATO ülkelerini 'Korkaklar, bunu unutmayacağız.' diyerek tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nın bir noktada kendiliğinden açılacağını savundu. Trump, 'İran ile ateşkes yapmak istemiyorum' dedi. Bu sırada İngiltere, İran’ın füze üslerine yönelik hava saldırıları için ABD’ye askeri üslerini kullanma izni verdi.
SAVAŞ 22. GÜNDE DEVAM EDİYOR
ABD ile İsrail'in İran ve Lübnan'a yönelik saldırıları sürüyor. Resmi verilere göre, savaşın başından bu yana İran ve Lübnan'da yaklaşık 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni hava saldırıları düzenleyerek, Hizbullah hedeflerini vurduğunu iddia etti. Aynı zamanda İran, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ras el Hayme kentine tahliye uyarısı yaptı.
TRUMP'TAN ATEŞKES YORUMU
Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nın bir noktada kendiliğinden açılacağını belirterek, 'İran ile ateşkes yapmak istemiyorum' ifadelerini kullandı. Ayrıca, Hürmüz Boğazı'nın korunması konusunda ülkelere yardımcı olabileceklerini ancak İran tehdidi ortadan kalkmadıkça buna gerek olmamalı dedi. Trump, NATO ülkelerini de tehdit ederek, 'ABD olmadan NATO kağıttan kaplandır' dedi. İngiltere hükümeti, Hürmüz Boğazı’ndaki gemilere yönelik saldırıları gerekçe göstererek ABD’ye üslerini kullanma izni verdi. Ayrıca, ABD'nin İran’a yönelik kara harekatı planları üzerinde çalıştığı öne sürüldü. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise, İngiltere'ye tepki gösterdi ve İngiltere'nin bu izni vererek halkının güvenliğini riske attığını ifade etti.



