AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, 27 Mayıs 1960'ın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, demokrasiye olan bağlılıklarını ve vesayetle mücadele kararlılıklarını vurguladı.
DEVRİMİN TAKİPÇİLERİYİZ
İnan, "Bizler, Menderes'in 1950 'Beyaz İhtilali'nden 2002'nin 'Anadolu İhtilali'ne uzanan o sarsılmaz iradenin takipçileriyiz. 27 Mayıs'ın karanlık zihniyetine karşı, AK Parti'nin aydınlık yolunda, vesayetin her türlüsünü yok etmeye ve demokrasiyi daha ileri taşımaya kararlıyız" dedi. 27 Mayıs'ın, Türkiye'nin demokrasi hafızasında derin bir yara açtığını hatırlatan İnan, bu günü utanç verici darbe zihniyetinin bir sonucu olarak değerlendirdi.
DEMOKRASİ KAHRAMANLARINI UNUTMAYIZ
İnan, 1950'deki 'Beyaz İhtilal'in kazanımlarını geri almak için darbe düzenlendiğini belirterek, o dönemde Adnan Menderes ve arkadaşlarının milletin iradesini koruma konusundaki azimlerini de vurguladı. "Onlar, darağacına yürürken bile milletin emanetini yere düşürmeyen birer şeref abidesiydiler" diyen İnan, bu kahramanların demokrasi tarihindeki yerinin ebedi olduğunu ifade etti. İnan, 15 Temmuz 2016'nın, milletin iradesini koruma mücadelesinin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "15 Temmuz, gerçek demokrasi bayramımızdır. O gece, darbelerin artık bu topraklarda asla yeşeremeyeceğinin kesin tescilidir" dedi.



