İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, başkanlık döneminde kamuoyunda geniş yankı bulan lüks konutuna ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. İmamoğlu'nun Rumeli Hisarı'ndaki tarihi yapıyı, kendi kullanımı için restore ederek yaklaşık 20 milyon 39 bin lira harcadığı bilgisi daha önce kamuoyuna yansımıştı.
KILIÇDAROĞLU'NUN TEPKİSİ GÜNDEM OLDU
Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, TV100 ekranlarında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu'nun bu lüks konutunu gördüğünde şaşkınlığını "Vay anasını" diyerek dile getirdiğini iddia etti. Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun, partiye zarar vermemek adına belediyelere yönelik bazı iddiaların içeriğini bildiği halde açıklama yapmadığını öne sürdü ve İmamoğlu'nun evini ziyaret ettiğinde Kılıçdaroğlu'nun bu tepkiyi verdiğini aktardı. Yarkadaş, "Adam anlatmak istemiyor, efendiliğini bozmuyor. 'Okumadım' deyip geçiştiriyor. Kemal Bey, Ekrem İmamoğlu'nun evine gidince evinin içini görünce 'Vay anasını' demiş. Her şeyi anlattırmayın." ifadelerini kullandı.
BELEDİYE KASASINDAN BÜYÜK HARCAMA
İddialara göre, İmamoğlu'nun köşke çevirdiği tarihi yapının restorasyonu için belediye bütçesinden önemli bir meblağ aktarıldı. Kamuoyunda bu durumun yarattığı tartışmalar sürerken, bu yeni iddia da siyasi kulislerde dikkatle karşılandı. Haberin devamında, söz konusu villanın aylık kirasının 450 bin lira olduğu ve Murat Ongun'un ev sahibiyle ilgili bir ifadesinin bulunduğu da belirtiliyor.



