Öncü Spor Kulübü tarafından düzenlenen 16. İmam Hatip Spor Oyunları, İstanbul'daki imam hatip okullarından gelen öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla sona erdi.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
17 farklı branşta gerçekleştirilen müsabakalar sonucunda, toplamda 904 öğrenci ve öğretmen ödül ve madalya kazandı. Geleneksel olarak düzenlenen bu oyunlar, 1 Kasım 2025'te başlayıp 20 Mayıs 2026 tarihinde tamamlanacak şekilde planlandı. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Öncü Spor Kulübü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiği bu organizasyon, Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde düzenlenen ödül töreniyle taçlandı.
GENÇLERİMİZİ YARINLARA HAZIRLIYORUZ
Programda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, imam hatipli gençlerin her alanda 21. yüzyılın vizyoner mimarları olduğunu belirterek, gelecekte Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecek genç sporcular yetiştireceklerini vurguladı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde gençleri bilinçli bir şekilde yarınlara hazırlamak için çalıştıklarını ifade etti. İstanbul Valisi Davut Gül, İmam Hatip Spor Oyunları’nın büyük bir başarı örneği olduğunu belirterek, İstanbul'daki okul spor kulüplerinin lisanslı sporcu sayısını 10 binlerden 870 binlere çıkardıklarını kaydetti. Öncü Spor Başkanı Hüseyin Kara, gelecek yıl İmam Hatip Spor Oyunları'nın Türkiye Turnuvası'nı gerçekleştireceklerini müjdeleyerek, gençlerin sahada gösterdiği azmin hayatın zorluklarının üstesinden geleceğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.


