GÜNDEM
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 16:59
Düzenleme : 21 Eylül 2025 16:59

İletişim Başkanı Duran: Daha adil bir dünya için çalışıyoruz

İletişim Başkanı Duran: Daha adil bir dünya için çalışıyoruz
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Türkiye'nin daha adil bir dünya düzeni için uluslararası platformlarda yoğun çaba gösterdiğini vurguladı ve BM'nin reform ihtiyacına dikkat çekti.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, New York Türkevi'nde düzenlenen 'Uluslararası Sistemde Adalet Arayışı: Krizlerden Küresel Düzenin Yeniden İnşasına' paneline video mesaj gönderdi. Türkiye'nin, daha adil ve istikrarlı bir dünya düzeni için her platformda çaba gösterdiğini vurguladı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VE ADALET

Duran, Birleşmiş Milletler'in (BM) küresel barış ve güvenliğin sağlanmasında önemli başarılara imza attığını kabul etmekle birlikte, mevcut yapısının günümüz dünyasını temsil etmekte yetersiz kaldığını belirtti. Türkiye'nin, BM'nin değerlerinin ve çok taraflılık ilkesinin güçlü bir destekçisi olduğunu ifade etti.

ULUSLARARASI KRİZLER VE ADALETİN ÖNEMİ

Orta Doğu'daki çatışmalar, göç dalgaları ve iklim krizi gibi konuların uluslararası sistemin önündeki önemli sınamalar olduğunu belirten Duran, İsrail'in Gazze'deki eylemlerinin mevcut yapının adaletsizliğini gösterdiğini söyledi. BM'nin reform ihtiyacını vurgulayan Duran, adaletin anahtar bir kavram olduğunu ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'daha adil bir dünya mümkün' şiarıyla hareket ettiğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN ROLÜ

Duran, Türkiye'nin reform çağrılarının küresel vicdanın sesi olduğunu ve herkes için adaleti ve istikrarı merkezine alan bir düzenin tesisi için öncü rolünü sürdüreceğini vurguladı. Adalet olmadan barışın, barış olmadan da sürdürülebilir bir geleceğin kurulamayacağını belirten Duran, Türkiye'nin adalet merkezli bir küresel düzenin inşasına katkı sunduğunu ifade etti.
Dha