DÜNYA
Yayınlanma : 21 Kasım 2025 15:20
Düzenleme : 21 Kasım 2025 15:20

Hindistan'ın Tejas uçağı Dubai gösterisinde yere çakıldı: Pilotun trajik sonu

Hindistan'ın Tejas uçağı Dubai gösterisinde yere çakıldı: Pilotun trajik sonu
Hindistan’a ait Tejas savaş uçağı, Dubai Airshow’da düşerek pilotun hayatını kaybetmesine yol açtı; hava kuvvetleri soruşturma başlattı.

Hindistan’a ait Tejas savaş uçağı, Dubai Airshow’daki gösteri uçuşu sırasında alev alarak yere çakıldı ve pilotun ölümüne yol açtı. Uçak, saat 14.15’te yer seviyesine yakın bir irtifada kontrolden çıktı. Olay yerinden çekilen görüntülerde, yoğun siyah dumanın yükseldiği görüldü.

KAZA SIRASINDAKİ MÜDAHALE

Dubai hükümeti, itfaiye ekiplerinin yanan enkaza müdahale ettiğini ve acil ekiplerin sahayı kontrol altına aldığını bildirdi. Kaza, Pazartesi başlayan Dubai Airshow’un son gününde meydana geldi. Bu etkinlik, Ortadoğu’nun en büyük havacılık gösterilerinden biri olarak biliniyor.

SORUŞTURMA VE GEÇMİŞ KAYITLAR

Hindistan Hava Kuvvetleri, kazanın nedenini araştırmak için bir soruşturma komisyonu kurduğunu duyurdu. Bu, Tejas uçağının bilinen ikinci kazası olup, ilki 2024’te Hindistan’da bir tatbikat sırasında yaşanmıştı. Tejas, Hindistan’ın hava filosunu modernize etme çabaları kapsamında kritik öneme sahip bir uçak türüdür.