Haitinin güney kıyısındaki Petit-Goave kasabasının Belediye Başkanı Jean Bertrand Subreme, La Digue Nehrinin taşması sonucu meydana gelen su baskınlarında 25 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YIKILAN EVLER VE MAHSUR KALANLAR
Subreme, Çarşamba sabahı itibarıyla çok sayıda evin yıkıldığını ve insanların hala enkaz altında mahsur kaldığını belirterek, hükümete acil yardım çağrısında bulundu. Bu trajik olay, bölgedeki kurtarma çalışmalarının önemini artırıyor.
JAMAİKADA DURUM
Kasırganın etkilediği Jamaikada ise yaklaşık 25 bin kişi güvenli sığınaklara tahliye edildi. Jamaika Eğitim Bakanı Dana Morris Dixon, adanın yüzde 77sinde elektrik kesintisi yaşandığını, ancak su sistemlerinin büyük ölçüde etkilenmediğini aktardı. Ayrıca, ülkede bir ağacın düşmesi sonucu en az bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


