MAGAZİN
Yayınlanma : 23 Şubat 2026 09:00
Düzenleme : 23 Şubat 2026 09:00

Hadise'nin UNICEF videosu gündemi salladı: Türkiye, Gazze ve Sudan ile aynı kefeye konuldu!

Hadise'nin UNICEF videosu gündemi salladı: Türkiye, Gazze ve Sudan ile aynı kefeye konuldu!
Hadise'nin UNICEF için hazırladığı Ramazan videosunda Türkiye'yi Gazze ve Sudan ile aynı kefeye koyması, sosyal medyada büyük tepki çekti. Kullanıcılar, şarkıcının vatandaşlığı ve geçmiş açıklamaları üzerinden de tartışmalar başlattı.

Ünlü şarkıcı Hadise'nin UNICEF için hazırladığı Ramazan bağış videosu, sosyal medyada büyük bir tartışma başlattı. 'Çocuk Hakları Savunucusu' unvanıyla görevlendirilen Hadise'nin, Türkiye'yi Gazze ve Sudan gibi bölgelerle yan yana anması, tepkilere neden oldu.

Videonun İçeriği ve Sosyal Medya Tepkileri

Hadise'nin videoda sarf ettiği, "Bu Ramazan dünyanın hiçbir yerinde aç bir çocuk kalmasın. Türkiye'den Gazze'ye, Sudan'dan Afrika’nın en uzak köylerine… Bağışınla çocuklara umut ol" şeklindeki ifadeleri, sosyal medya kullanıcıları tarafından sert bir dille eleştirildi. Pek çok kişi, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu göz ardı ederek, ülkenin Gazze ve Sudan gibi ciddi insani krizlerin yaşandığı yerlerle aynı statüde gösterilmesini kabul edilemez buldu.

Vatandaşlık Tartışmaları ve Geçmiş Açıklamalar

Kısa sürede büyüyen tepkiler, Hadise'nin videosunda Türkiye'nin adeta "yardıma muhtaç bir ülke" gibi sunulduğu iddiasını beraberinde getirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, bu duruma tepki olarak Hadise'nin Türkiye vatandaşlığından çıkarılması yönünde radikal çağrılarda bulundu. Bu tartışmalar, şarkıcının daha önce Belçika basınına verdiği bir röportajda "Ben, Türk değil, Belçikalıyım" şeklindeki açıklamasını hatırlatanlarla, "Buna rağmen Türkiye'de yaşıyor" şeklinde yorumlar yapanlar arasında daha da alevlendi.