Güngör Uras için düzenlenen anma törenine, eşi Nuran Uras, kızı Elif Uras, baldızı Mualla Akyüz, gazeteciler ve sevenleri katıldı. 19 Ağustos 2018 tarihinde vefat eden Uras, sürekli basın kartı sahibi olup, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülü, Nezih Demirkent Ödülü ve Burhan Felek Anı Plaketi ile onurlandırılmıştı.
GÜNGÖR Uras'ın HAYATI
22 Temmuz 1933'te Düzce'de dünyaya gelen Uras, Ankara Koleji'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden doktora derecesi aldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde doçentlik, Marmara Üniversitesi'nde profesörlük yaptı. 1962-1974 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak görev aldı. TÜSİAD'ın ilk Genel Sekreteri olan Uras, uzun yıllar Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüttü.
EKONOMİYE KATKILARI
1968 yılından vefatına kadar Dünya ve Milliyet gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Uras, NTV'de de ekonomi programı sundu. 30'un üzerinde yayını bulunan Uras, ekonomik konuları herkesin anlayabileceği sade bir dille ve örneklerle açıklamasıyla tanınıyordu. 'Ayşe Hanım Teyze' söylemi, Türk ekonomisi literatürüne Uras'ın çalışmaları sayesinde girdi.



