Güney Afrika, trajik bir okul servisi kazasıyla sarsıldı. Bir ilkokul ve lise öğrencilerini taşıyan servis minibüsü, karşı yönden gelen bir kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Kaza, ülkenin Vanderbijlpark kentinde sabah saatlerinde meydana geldi.
KAZA SAAT 07:00'DE MEYDANA GELDİ
Yerel basın haberlerine göre, olay Johannesburg'un güneybatısındaki Vanderbijlpark'ta saat 07:00 civarında gerçekleşti. Servis aracının, önündeki araçları sollamaya çalışırken karşı yönden gelen kamyonla çarpıştığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi ve ilk müdahalelerde 11 öğrencinin olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.
YARALILAR VE SORUŞTURMA
Diğer 3 öğrencinin de hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği açıklandı. Yaralı 3 öğrencinin tedavisi sürerken, polis kazadan yaralı olarak kurtulan iki sürücünün de olduğunu belirtti. Olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.
DEVLET BAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI
Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, yaşanan kayıplar nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Ölen öğrencilerin ailelerine psiko-sosyal destek sağlanacağını duyuran Ramaphosa, çocukların korunması için trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.



