GÜNDEM
Yayınlanma : 20 Nisan 2026 07:41
Düzenleme : 20 Nisan 2026 07:41

Gülistan Doku'nun kaybolması davasında SIM kartın gönderilmesi valinin talimatıyla gerçekleşti

Gülistan Doku'nun kaybolması davasında SIM kartın gönderilmesi valinin talimatıyla gerçekleşti
Gülistan Doku’nun kaybolması davasında, SIM kartın Vali Sonel'in talimatıyla gönderildiği ortaya çıktı. Doku'nun ailesi adalet arayışında kararlı.

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dikkat çeken ifadeler ortaya çıktı.

İFADELERDE VALİ SONEL'İN ROLÜ

Tutuklanan dönemin valisi Tuncay Sonel'in yakın koruması Şükrü Eroğlu, Doku'ya ait SIM kartın, Vali Sonel’in talimatı doğrultusunda Ankara’ya gönderildiğini belirtti. Eroğlu, Doku ailesinin sürekli olarak valiliğe başvurduğunu ifade ederek, bu ziyaretlerden birinde Vali Sonel’in kendisine SIM kartı göndermesi için yarım bir A4 zarfı verdiğini aktardı. Eroğlu, bu zarfı gönderdiği kişinin 2017 yılından beri valiliğe ait sosyal medya hesapları üzerinde çalışan Gürkan olduğunu söyledi.

OTOBÜSLE GÖNDERİM YAPILDI

Eroğlu, SIM kartın Gökhan isimli bir şahsa otobüsle gönderildiğini ve Gökhan’ın hazırladığı raporu yine otobüsle geri yolladığını ifade etti. Eroğlu, Vali Sonel’in talimatıyla gerçekleştirilen tüm işlemlerin kayda alındığını ve WhatsApp üzerinden iletişim kurduklarını belirtti. Doku’nun kaybolduğu bölgelere yaptıkları incelemelerde ise herhangi bir bulguya rastlamadıklarını ekledi.

GÜLISTAN DOKU'YU TANIMIYORUM

Daha önce tutuklanan Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, savcılığa verdiği ifadede Gülistan Doku'yu şahsen tanımadığını ve bu konudaki suçlamaları reddetti. Ayrıca, Doku’nun sosyal medya hesaplarıyla ilgili hiçbir işlem yapmadığını belirtti. Doku’nun ailesi ise olayın aydınlatılması için adalet talep ediyor ve savcılığa güven duyduklarını dile getiriyor.