DÜNYA
Yayınlanma : 04 Ekim 2025 13:56
Düzenleme : 04 Ekim 2025 13:56

Guardiola'dan Gazze'ye Destek: Soykırım Sona Ermeli

Guardiola'dan Gazze'ye Destek: Soykırım Sona Ermeli
Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, "Binlerce çocuk öldürüldü ve daha niceleri de ölmeye devam edebilir" dedi. Sivil toplumun harekete geçerek hükümetlere baskı yapması gerektiğini vurguladı.

Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki duruma ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

GAZZE'DE YAŞANAN DRAM

Guardiola, "Binlerce çocuk öldürüldü ve başkaları aynı kaderi yaşayabilir. Gazze harap, insanlar yiyecek, içme suyu ve ilaç bulmak için perişan durumda" diyerek bölgedeki insani krize dikkat çekti.

SİVİL TOPLUM BASKISI VURGUSU

Teknik direktör, sivil toplumun organize olarak harekete geçmesi ve hükümetlere baskı uygulamasının hayat kurtarabileceğini vurguladı. "Bugün soykırımın sona ermesini talep etmek için sokaklara döküleceğiz" mesajını paylaşan Guardiola, bölgedeki masum insanların, özellikle çocukların ölümü ve ailelerin yaşadığı acıların kendisini derinden üzdüğünü belirtti. Guardiola daha önce de Manchester Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı alırken Gazze halkına destek vermişti.