Gözleri Kara Deniz dizisinin setinde yaşanan trajik bir olay, eğlence sektörünü derinden sarstı. Dizinin final çekimlerinin tamamlanmasının ardından çıkan bir kavgada, set karavan şoförü Ahmet Emin Yavuk, maruz kaldığı ağır darp sonucu hayatını kaybetti. Oyuncu Kerem Arslanoğlu, sosyal medyada paylaştığı videoda gözyaşları içinde yaşananları anlatarak olayın üzücü detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
ALKOLÜN GÖLGESİNDEKİ ÖLÜMCÜL KAVGA
Arslanoğlu'nun açıklamalarına göre, olay dizinin final çekimleri sonrasında alkollü bir tartışma sırasında meydana geldi. Kavga eden karavan şoförlerini ayırmaya çalışan Ahmet Emin Yavuk, daha sonra bulunduğu otel odasında feci şekilde darp edildi. Oyuncu, Yavuk'un kavga sırasında yapım koordinatörünü arayarak duruma müdahale etmesini istediğini iddia etti.
YOĞUN BAKIMDA GEÇEN ACILI GÜNLER
Başına aldığı ağır darbeler nedeniyle kafatası kırılan Yavuk, olayın ardından hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Yaklaşık bir hafta boyunca komada kalan set çalışanı, tüm tıbbi müdahalelere rağmen 25 Aralık akşamı hayatını kaybetti. Kerem Arslanoğlu, yaşananların 'basit bir kavga' olarak geçiştirilemeyeceğini vurgulayarak yapım ekibinden ve yetkililerden açıklama talep etti.
SORUŞTURMA VE SEKTÖREL TARTIŞMALAR
Olay, dizi ve sinema sektöründe set çalışanlarının güvenliği, çalışma koşulları ve denetim mekanizmalarının yeterliliği konularını yeniden gündeme getirdi. Ahmet Emin Yavuk'un ölümüyle ilgili adli soruşturmanın devam ettiği, olayda ihmali veya kastı bulunan kişilere yönelik hukuki sürecin sürdüğü öğrenildi. Yapım ekibinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.



