Avrupa futbolunun parlayan yıldızları arasında gösterilen 21 yaş altı en iyi oyuncuya verilen prestijli Golden Boy Ödülü'nün bu yılki kazananı belli oldu. Real Madrid'in genç yeteneği Arda Güler ile Juventus'ta forma giyen Kenan Yıldız'ın da adaylar arasında yer aldığı ödül töreninde, beklentilerin dışında bir isim zirveye çıktı.
ALTIN ÇOCUK DESİRE DOUE SAHNE ALDI
Geçtiğimiz sezon Rennes formasıyla Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, Fransa Ligi, Fransa Kupası ve Fransa Süper Kupası gibi önemli başarılar elde eden Desire Doue, topladığı 450 puanla 'Altın Çocuk' unvanını kazandı. Doue'nin bu başarısı, futbol dünyasında geniş yankı buldu.
ARDA GÜLER VE KENAN YILDIZ'DAN GURUR VEREN PERFORMANS
Ödül yarışında milli oyuncumuz Arda Güler, 163 puanla ikinci sırada yer alarak dikkatleri üzerine çekti. Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız ise 148 puanla beşinci sıraya adını yazdırdı. Her iki oyuncunun da böylesine önemli bir ödül kategorisinde finale kalması, Türk futbolu adına büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu sonuçlar, Real Madrid'de Arda Güler'in durumu ve Kenan Yıldız'ın İtalya'daki yükselişiyle ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi.



