BİLİM VE TEKNOLOJİ
Yayınlanma : 27 Ağustos 2025 16:24
Düzenleme : 27 Ağustos 2025 16:24

Gökçeada'da TEKNOFEST 2025 başladı: Savaşan İHA Yarışması heyecanı

Gökçeada'da TEKNOFEST 2025 başladı: Savaşan İHA Yarışması heyecanı
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında TEKNOFEST 2025 kapsamında 'Savaşan İHA Yarışması' başladı.

TEKNOFEST 2025 kapsamında düzenlenen 'Savaşan İHA Yarışması', 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki Gökçeada Havalimanı'nda başladı. Çanakkale'de ilk kez gerçekleştirilen yarışmanın ilk günü, katılımcı takımların teknik kontrolleriyle geçti. 'Savaşan İHA' ve 'Kamikaze İHA' yarışmaları için sabit kanat kategorisindeki yarışmacılara teknik detaylar aktarıldı. Teknik kontrollerin ardından test uçuşları ve yarışma başlayacak.

İLK GÜN HEYECANI

Yarışma sorumlusu Şevval Çelik, yarışma hakkında yaptığı açıklamada, 40 finalist takımın yarışmaya katıldığını belirtti. Çelik, ilk gün ve ertesi gün öğlene kadar teknik kontrollerin tamamlanacağını, ardından takımların kendi tasarımları olan İHA'lar ve yazılımlarıyla yarışmaya başlayacağını söyledi. Çelik, Gökçeada'nın tarihi ve eşsiz güzellikleriyle yarışmaya güzel bir atmosfer kattığını ve 12 gün sürecek yarışmada önce 'Savaşan İHA Yarışması', ardından 'Savaşan İHA Yıldızlar Yarışması'nın düzenleneceğini ifade etti.

GÖKÇEADA'DA TEKNOLOJİ ŞÖLENİ

Çelik, 'Çok güzel bir atmosfer var. Tüm ekiplerimizle, tarihi ve eşsiz güzellikleri olan Gökçeada'dayız. Burada bizler için çok güzel bir ev sahipliği var. Güzel bir 12 gün geçireceğimizi düşünüyoruz.' diyerek Gökçeada'daki organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışmanın, teknolojik gelişmelere ve genç yeteneklerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.