SPOR
Yayınlanma : 20 Şubat 2026 20:21
Düzenleme : 20 Şubat 2026 20:21

Genç Yetenek Adem Yeşilyurt Karşıyaka'ya Umut Oldu

Genç Yetenek Adem Yeşilyurt Karşıyaka'ya Umut Oldu
Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzalayan genç yetenek Adem Yeşilyurt, Haziran'a kadar Karşıyaka'da kiralık oynayacak. Transfer geliri Karşıyaka'nın mali sıkıntıdaki tüm branşlarına ilaç olacak.

U19 Milli Takımı ile Hırvatistan'da düzenlenen bir turnuvadan dönen kanat oyuncusu Adem Yeşilyurt, İstanbul'da Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertlilerin bu akşam Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde Nottingham Forest ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu maçını tribünden takip edecek olan genç oyuncu, yarın İzmir'e hareket edecek.

Karşıyaka'da Kiralık Oynayacak

Adem Yeşilyurt, Haziran ayına kadar Karşıyaka'da forma giymeye devam edecek. Yeşil-kırmızılıların 3. Lig 4. Grup'ta pazar günü Nazillispor ile oynayacağı karşılaşmanın kadrosuna da dahil edilecek olan genç yetenek, bu süreçte takımına katkı sağlamayı hedefliyor.

Tüm Branşlar Gelir Bekliyor

Kulüpte yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle erken satılan Adem'in transferinden elde edilecek bonservis geliri, Karşıyaka'nın tüm şubeleri için bir nefes borusu olacak. Başkan Aygün Cicibaş, bu gelirin basketbol takımının Süper Lig'de kalma mücadelesine destek olması için kullanılmasını planlıyor. Futbol şubesi ve Kadınlar Voleybol 1. Ligi'ndeki voleybol takımı da maaş ödemeleri için bu gelirden pay bekliyor. Adem'in eski kulübü Pınargücü'ne ise bonservis bedelinin %10'u olan 50 bin Euro ödenecek. Gelecekte Adem'in Fenerbahçe'den yurt dışına transferi durumunda ise Karşıyaka elde edilecek gelirin %25'ini alacak. Adem'in menajerliğini ise Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın eski oyuncusu Mirsad Türkcan yapacak.