Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Gazzede görev yapan gazeteciler Sami Shehada, Sami Barhoom, Wael Dahdouh, Mahmoud Nizar Alsaadawi ve Mücahit Aydemir ile İstanbulda bir araya geldi. TRT World Forum kapsamında gerçekleşen görüşmede Duran, Filistindeki zorlu koşullara rağmen uluslararası kamuoyunu bilgilendirmek için gösterilen çabaların önemine dikkat çekti.
HAKİKATİN SESİ, GÖNÜLLERDE YANKILANIYOR
Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistinde yaşanan gelişmeleri tüm zorluklara rağmen uluslararası kamuoyuna aktarmak için gösterdikleri gayret, hakikatin izini sürmenin ne kadar önemli ve onurlu bir sorumluluk olduğunu ortaya koymaktadır. Zor şartlar altında görevlerini ifa eden kıymetli gazetecilerimizin cesareti ve fedakarlığı, insanlığın ortak vicdanını temsil etmektedir." ifadelerini kullandı. Bu cesur gazetecilerin tanıklıklarının tarihin hafızasında kalıcı bir yer edineceğini vurguladı.
DEĞİŞEN DÜNYA DÜZENİ VE TÜRKİYENİN ROLÜ
Görüşme, aynı zamanda TRT Genel Müdürü Sobacının "Türkiye, eski düzenin yerine yeni gerçekleri yerleştirmiştir" ve Suriye Enformasyon Bakanı El Mustafanın "Türkiye ABD Başkanı Donald Trump’ı yaptırımları kaldırmaya ikna etti" gibi önemli açıklamalarının yapıldığı TRT World Forum 2025in de gündeminde yer aldı. Forum, dünyanın etkili isimlerini bir araya getirerek yeni gerçekleri ele aldı.



