DÜNYA
Yayınlanma : 27 Ekim 2025 12:24
Düzenleme : 27 Ekim 2025 12:24

Gazzede patlamamış mühimmat tehlikesi: Dönüş yapanlar risk altında

Gazzede patlamamış mühimmat tehlikesi: Dönüş yapanlar risk altında
İsrailin Gazzeye yönelik saldırıları sonucunda geride kalan 66 bin ton patlamamış mühimmat, bölgeye dönen Filistinliler için büyük bir tehdit oluşturuyor.
Gazzede patlamamış mühimmat tehlikesi: Dönüş yapanlar risk altında

İsrailin Gazzeye yönelik iki yıllık saldırıları sonucunda geride 66 bin ton patlamamış mühimmat bıraktı. Bu durum, bölgeye dönen Filistinliler için büyük bir tehdit oluşturuyor. Patlamaya hazır bombalar yüzünden şimdiye kadar en az 53 kişi hayatını kaybetti.

Ateşkes sonrası dönüşler

Ateşkesin ardından Gazze Şeridine dönüşler hızlanıyor. Ancak Filistinliler, döndüklerinde karşılaştıkları mayın tarlaları ile büyük bir tehlike ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Gazze Şehrinde bulunan Şifa Hastanesinde görev yapan doktor Harriet, birçok dönen kişinin patlamamış mühimmat nedeniyle yaralandığını ifade etti.

UNICEFin uyarıları

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yetkilileri, ateşkesle birlikte insani yardımların önemli ölçüde arttığını belirtti. UNICEF, çocukların tehlikelerden korunması için acil yardımların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Eğitim alanındaki aksaklıklar da Gazzedeki çocukların geleceği açısından kaygı verici bir durum teşkil ediyor.