DÜNYA
Yayınlanma : 30 Ekim 2025 03:06
Düzenleme : 30 Ekim 2025 03:06

Gazzede ateşkes ihlali: İsrailin saldırıları 24ü çocuk 63 can aldı!

Gazzede ateşkes ihlali: İsrailin saldırıları 24ü çocuk 63 can aldı!
İsrail, Gazzedeki ateşkesi ihlal ederek sivilleri hedef aldı. Saldırılarda 24ü çocuk olmak üzere 63 kişi hayatını kaybederken, Refahta bir İsrail askerinin ölümüyle ilgili Hamastan yalanlama geldi.

Terör devleti İsrail, Gazzedeki ateşkesi hiçe sayarak bir kez daha masum sivilleri hedef aldı. Hamasın teslim ettiği bir cenazenin Aralık 2023te İsrail ordusunca bulunan esir Ofir Tzarfatiye ait olduğunu iddia eden Tel Aviv yönetimi, Haması anlaşmayı bozmakla suçlayarak Gazzeye yönelik acımasız saldırılar başlattı. Bu saldırılarda yine en büyük bedeli çocuklar ödedi.

İSRAİLDEN YENİ KATLİAM: MASUM İNSANLAR HEDEFTE

Sağlık yetkilileri ve görgü tanıklarının bildirdiğine göre, İsrail hava saldırıları sarı hat olarak bilinen bölgedeki evleri, bir sivil aracı, barınağı ve hastaneyi hedef aldı. İsrailin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek başlattığı saldırılarda dün akşam saatlerinden bu yana aralarında 24 çocuğun da bulunduğu 63 Filistinli hayatını kaybetti. Bu trajik kayıplar, İsrailin sivilleri gözetmeksizin yürüttüğü operasyonların acı bir göstergesi oldu.

GAZZEDE KAN DURMUYOR: REFAHTA ASKER ÖLÜMÜ VE HAMASTAN YALANLAMA

İsrail ordusu, Gazze Şeridinin İsrail işgali altındaki Refah bölgesinde, Hamas tarafından düzenlendiği iddia edilen bir saldırıda Yonah Efraim Feldbaum isimli bir askerinin öldüğünü duyurdu. Ancak Hamas, bu saldırıyla hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek İsrailin iddiasını kesin bir dille yalanladı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin ve güvensizliğin daha da arttığını gözler önüne seriyor.