Gazze'ye yönelik İsrail ablukasını karadan delme hedefiyle yola çıkan Küresel Sumud Filosu'nun kara konvoyu, Libya'nın başkenti Trablus'ta görkemli bir buluşma gerçekleştirdi. Cezayir'den yola çıkan ve Tunus üzerinden ilerleyen yüzlerce uluslararası aktivist, Trablus'taki kampta kendilerini bekleyen diğer gruplarla bir araya geldi. Bu buluşma, Gazze halkına destek verme kararlılığını pekiştiren önemli bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti.
50 TÜRK VATANDAŞI DA KAFILEDE
Buluşma alanında büyük bir coşkuyla karşılanan aktivistler arasında yaklaşık 50 Türk vatandaşının da bulunması dikkat çekti. Farklı ülkelerden gelen binlerce kişi, insani yardım koridoru açma ortak hedefi doğrultusunda motivasyonlarını en üst seviyeye taşıdı. Konuşmacılar, Gazze halkının yanında olduklarını ve bu desteklerini sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı. Bu tarihi buluşma, uluslararası dayanışmanın en çarpıcı örneklerinden biri olarak öne çıktı.
LİBYA'DAN GAZZE'YE UZUN YOLCULUK BAŞLIYOR
Sumud Kara Misyonu olarak adlandırılan bu önemli organizasyon, hazırlıklarını Libya'daki toplanma alanında tamamlamak üzere. Planlamalara göre, önümüzdeki birkaç gün içinde Libya'dan Gazze'ye doğru yola çıkılması hedefleniyor. Tunus ve Cezayir'den gelen kafilelerin birleşmesiyle gücüne güç katan Kara Misyonu, İsrail'in uyguladığı ablukayı karadan aşmak için tüm zorluklara göğüs germeye hazır. Misyon yetkilileri, güzergah üzerindeki olası engellere rağmen Gazze sınırına ulaşma konusunda azimli olduklarını belirttiler. Kamp alanında lojistik hazırlıklar ve stratejik planlamalar titizlikle yürütülürken, katılımcı sayısının da artmaya devam ettiği gözlemleniyor.



