İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ediyor. Hastane kaynakları ve görgü tanıkları, İsrail güçlerinin Refah kentinde yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açtığını bildirdi. Bu saldırıda 9 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
Vadi Gazze bölgesindeki Salahaddin Caddesi'nde de benzer bir saldırı yaşandı. İsrail güçlerinin düzenlediği saldırıda 6 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, son 24 saat içinde Gazze'de 6 kişi açlıktan hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Han Yunus kentinde Filistin Kızılayı merkezini ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin barındığı 'Emel Okulu'nu hedef aldı. Yabani mahallesindeki okul saldırısında 2 Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin Kızılayı'nın yazılı açıklamasına göre, İsrail'in Han Yunus'taki merkezini vurması sonucu 1 Kızılay görevlisi hayatını kaybetti, üçü yaralandı ve merkez binasının ilk katında yangın çıktı. Şucaiyye mahallesinde ise Filistinli sivillerin toplandığı alan hedef alındı ve 3 kişi yaşamını yitirdi.
EVLER HAVAYA UÇURULUYOR
Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin gece yarısından sonra Han Yunus'un farklı bölgelerinde Filistinlilerin evlerini havaya uçurmaya devam ettiğini aktardı. Patlamalar sonucu şarapnel parçaları kentin batısına kadar ulaştı ve yerinden edilmiş bazı Filistinliler yaralandı. İsrail güçleri ayrıca Tuffah mahallesindeki konutları ve tesisleri bombalamaya devam etti. ABD'nin Gazze'ye 60 milyon dolar değil, sadece 3 milyon dolar gönderdiği iddiası da gündeme geldi.



