DÜNYA
Yayınlanma : 20 Temmuz 2025 23:07

Gazze'de açlık: 4 yaşındaki Rezan hayatını kaybetti

Gazze'de açlık: 4 yaşındaki Rezan hayatını kaybetti
İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka nedeniyle gıda ve ilaç kıtlığı yaşanıyor; yetersiz beslenme nedeniyle 4 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti ve binlerce kişi ölüm riski altında.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka ve tam ambargo nedeniyle aylardır süren gıda ve ilaç kıtlığı, Gazzelilerin hayatını tehdit ediyor. Yetersiz beslenme ve açlık, bölgede yaşayanlar için ciddi bir sorun haline geldi. Birçok aile temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor ve bu durum özellikle çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler yaratıyor.

AÇLIKTAN ÖLEN ÇOCUKLARIN SAYISI ARTIYOR

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ta yaşayan 4 yaşındaki Rezan Ebu Zaher, yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti. Torununu kaybeden Filistinli kadın, yaşadığı derin üzüntüyü dile getirdi. 7 Ekim 2023'ten bu yana yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısının 70'i geçtiği ve gıda ve ilaç yetersizliği nedeniyle yaşamını yitiren Filistinlilerin toplam sayısının 620'ye ulaştığı bildiriliyor.

ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Yetkililer, durumun ciddiyetine dikkat çekerek, yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle 650 bin çocuğun ölüm riski altında olduğunu açıkladı. Yaklaşık 60 bin hamile kadın ise yeterli beslenme ve sağlık hizmetlerine ulaşamadığı için büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Uluslararası toplumdan acil yardım çağrısı yapılıyor ve insani yardım kuruluşlarının bölgeye acil yardım ulaştırması isteniyor.