SPOR
Yayınlanma : 12 Eylül 2025 10:43
Düzenleme : 12 Eylül 2025 10:43

Galatasaray, Eyüpspor ile karşı karşıya: Lider Cimbom, 15 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Eyüpspor ile karşı karşıya: Lider Cimbom, 15 maçtır yenilmiyor
Trendyol Süper Lig'de lider Galatasaray, yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Eyüpspor ile karşılaşacak. 15 maçtır yenilmeyen sarı-kırmızılılarda Victor Osimhen'in sakatlığı nedeniyle oynaması beklenmiyor, ancak Barış Alper Yılmaz'ın forma giymesi muhteme

ÜÇÜNCÜ RANDEVU

Galatasaray ile Eyüpspor, Süper Lig tarihinde daha önce iki kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda 7 gol atarken, Eyüpspor 3 golle karşılık verdi. Galatasaray, resmi maçlarda son olarak geçtiğimiz sezon deplasmanda Beşiktaş'a yenilmişti. O tarihten bu yana ise 12 Süper Lig ve 3 Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 15 maçını kazandı.

LİGDE DEPLASMAN SERİSİ

Galatasaray, ligde deplasmanda oynadığı son 6 karşılaşmada da puan kaybetmedi. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'a yenildikten sonra dış sahada 4, bu sezon da 2 olmak üzere toplam 6 maça çıkan Cimbom, bu maçların tamamını kazandı. 2025-2026 sezonunda deplasmanda Gaziantep FK ve Kayserispor ile mücadele etti.

GOLCÜLER VE SAKATLIKLAR

Galatasaray, Süper Lig'de 4 maçta 13 gol atarken, kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Çaykur Rizespor maçında gol yiyen Cimbom'un gollerinde Barış Alper Yılmaz ve Eren Elmalı 3'er gol, Mauro Icardi ve Victor Osimhen 2'şer gol, Leroy Sane ve Davinson Sanchez ise 1'er gol kaydetti. Fatih Karagümrük maçında Fatih Kurucuk kendi kalesine gol attı. Ruanda maçında sakatlanan Victor Osimhen'in ayak bileği bağlarında orta düzeyde gerilme tespit edildi ve Eyüpspor maçında oynaması beklenmiyor. Yeni transferler Uğurcan Çakır ve İlkay Gündoğan ise ilk maçlarına çıkabilir. Suudi Arabistan'dan teklif alan Barış Alper Yılmaz'ın mental sorunları nedeniyle kadro dışı kalmasının ardından özür dileyen ve takıma odaklanacağını belirten 25 yaşındaki futbolcunun Eyüpspor maçında 11'de olması bekleniyor. Eyüpspor-Galatasaray maçını Batuhan Kolak yönetecek. Anıl Usta ve Hakan Yemişken yardımcı hakem, Burak Olcar ise 4. hakem olacak.