Galatasaray Spor Kulübü, Bankalar Birliği ile olan kredi anlaşmasını tamamen sonlandırdığını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla duyurdu. Ziraat Bankası ve Denizbank'tan oluşan konsorsiyumla 2021 yılında imzalanan ve daha sonra iki kez yeniden yapılandırılan kredi anlaşması kapsamındaki tüm borçlar ve faizler tamamen ödendi.
TARİHİ BİR ADIM
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bu gelişmeyi tarihi bir adım olarak nitelendirdi. Özbek, kulübün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2022 yılında göreve geldiğinde kulübün mali bağımsızlığını sağlayacağına dair verdiği sözü yerine getirmenin gururunu yaşadığını belirtti. 22 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla Galatasaray'ın Bankalar Birliği Yapılandırması Anlaşması'ndan tamamen ayrıldığını vurguladı.
ÖZBEK'İN TEŞEKKÜRÜ
Başkan Özbek, bu süreçte destek veren Ziraat Bankası ve Denizbank yetkililerine, yönetim kurulu üyelerine, çalışanlarına ve Galatasaray taraftarlarına teşekkürlerini iletti. Mali bağımsızlığın, kulübün geleceğini özgürce şekillendirme iradesinin bir simgesi olduğunu ifade etti. Galatasaray'ın birlik, beraberlik ve sevgi bağlarını koruyarak, başkalarının kuramadığı hayalleri gerçekleştirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.



