FETÖ'nün futbolda şike kumpasına ilişkin yürütülen soruşturmada dört isim ifade vermek üzere çağrıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 2011 yılındaki soruşturma ve kovuşturmaların, FETÖ/PDY terör örgütü mensubu eski kamu görevlileri tarafından usulsüz bir şekilde yürütüldüğünün tespit edildiği belirtildi. Başsavcılık, FETÖ hükümlüsü Mehmet Baransu ile irtibatlı olarak usulsüz işlemlere karıştıkları şüphesi bulunan eski TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Ahmet Gülüm, eski TFF Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı ve eski TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal hakkında işlem başlattı.
BARANSU İLE İRTİBAT VE YAZIŞMALAR
Şüphelilerin Mehmet Baransu ile yazışmaları olduğu yönünde tespitler bulunduğu öne sürüldü. Şüphelilerin, 'FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Yardım' ve 'Soruşturmanın Gizliliğini İhlal' suçlarından savunmalarının alınması amacıyla İstanbul Emniyeti'ne talimat verildi. Dört şüpheli savcılıkta ifade verdi. Arıboğan ve Helvacı, savcılıkça 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
ADLİ KONTROL KARARI VE SERBEST BIRAKILMALAR
Hakimlik, talep doğrultusunda şüpheliler için adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti. Gülüm ile Köksal ise serbest bırakıldı. Sevk yazısında, 21 Temmuz 2011'de TFF'ye çok sayıda evrak klasörünün ulaştığı, bunların evrak defterine önce kaydedildiği daha sonra iptal edildiği yer aldı. Bilgilerin Lütfi Arıboğan'ın ekibine ulaştırıldığının tespit edildiğine dikkati çekilen yazıda, Arıboğan'ın FETÖ/PDY'nin basın ayağı Mehmet Baransu'nun yönlendirme ve desteğiyle 'Futbolda Şike Soruşturması'nın TFF içindeki yansıması olan sportif soruşturmaları ve UEFA'yla olan görüşmeleri hukuk ekibi sorumlularından olan İlhan Helvacı ile birlikte FETÖ/PDY'nin menfaatleri doğrultusunda yönettiklerine işaret edildi.
101 GÖRÜŞME KAYDI TESPİT EDİLDİ
Arıboğan'ın FETÖ üyesi Mehmet Baransu ile 13 Haziran 2011 ile 6 Aralık 2012 tarihleri arasında 101 adet HTS kaydının bulunduğu tespit edildi. Bu gelişmeler, futbolda FETÖ kumpası soruşturmasının yeni bir aşamaya geçtiğini gösteriyor.



