Fransa'da mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik dış müdahale iddiaları, Paris Savcılığı tarafından yargıya taşındı. İsrailli BlackCore firmasının, Boyun Eğmeyen Fransa'nın (LFI) adaylarına yönelik bir karalama kampanyası yürütüp yürütmeyeceği incelenecek.
SAVCILIKTAN ARAŞTIRMA KARARI
15 ve 22 Mart tarihlerindeki yerel seçimler öncesinde, LFI'nin bazı adaylarının seçim kampanyalarına yönelik bir üçüncü ülke tarafından yapılan müdahalelerin olup olmadığını araştırmak için soruşturma açıldığı bildirildi. Savcılık, bu soruşturmayı kendi inisiyatifiyle başlattığını açıkladı. Hükümet, 20 Mayıs'ta BlackCore firmasının yerel seçimlere müdahale ettiği şüphesiyle yasal süreç başlattığını duyurmuştu.
KARALAMA KAMPANYALARI VE REAKSİYONLAR
LFI Milletvekili Clemence Guette, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, BlackCore firmasının Boyun Eğmeyen Fransa adaylarını karalamak için sahte bilgi yaydığını iddia etti. Ayrıca, LFI Milletvekilleri François Piquemal, Sebastien Delogu ve David Guiraud'a destek vererek, bu durumu eleştirdi. LFI Milletvekili Sophia Chikirou da, BlackCore'un sahte haber yapmasının ve karalama kampanyası yürütmesinin beklenmedik olmadığını belirtti. Toulouse'daki yerel seçimlerde ise LFI'nin adayı Piquemal, ikinci sırada yer almış ve dış müdahalelerle bağlantılı olduğu gerekçesiyle seçimlerin iptalini talep etmek üzere idari mahkemeye başvurmuştu.



