GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Aralık 2025 17:44
Düzenleme : 04 Aralık 2025 17:44

Fındık ihracatında 3 ayda yarım milyar doları aşan gelir!

Fındık ihracatında 3 ayda yarım milyar doları aşan gelir!
Eylül-Kasım döneminde fındık ihracatı 547 milyon doları aşarken, geçen yıla göre miktar ve gelirde düşüş yaşandı. Togg içinse yeni faizsiz kampanya duyuruldu.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Eylül ile 30 Kasım tarihleri arasındaki üç aylık dönemde, yurt dışına toplam 46 bin 595 ton fındık satılarak 547 milyon 553 bin 252 dolarlık bir gelir elde edildi.

Fındık İhracatında Gerileme

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise, 99 bin 722 ton fındık ihracatından 806 milyon 760 bin 704 dolar gelir sağlanmıştı. Bu rakamlar, bu yılın aynı dönemine göre hem miktar hem de gelirde önemli bir düşüşe işaret ediyor.

Yeni Gelişmeler ve Fırsatlar

Bu arada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yeni ultra derin sondaj gemileri olan Türkiye'nin 5. ve 6. gemileri ilk kez yan yana görüntülendi. Diğer yandan, Togg için sıfır faizli ve 36 ay vade seçenekli yeni bir kampanya başlatıldı. Togg üretim üssü açılışıyla birlikte bu dev fırsat resmen duyuruldu.