EKONOMİ
Yayınlanma : 16 Aralık 2025 09:15
Düzenleme : 16 Aralık 2025 09:15

Fındık fiyatlarında şok düşüş: 350 TL'den 250 TL'ye!

Fındık fiyatlarında şok düşüş: 350 TL'den 250 TL'ye!
Giresun'da fındık fiyatları, 350 TL'den 250 TL'ye kadar gerileyerek üretici ve tüccarları olumsuz etkiledi. Gözler, stokların tükenmesiyle yılbaşı sonrası yaşanacak olası bir fiyat artışına çevrildi.

Giresun'da fındık fiyatları, sezona yüksek başlayan ve 350 TL'ye kadar çıkan bir ivme yakaladıktan sonra, son bir ayda yaklaşık 100 TL'lik bir düşüşle 250 TL'ye geriledi. Bu durum, hem üreticileri hem de tüccarları hayal kırıklığına uğrattı.

Üreticinin Beklentisi Karşılanmadı

Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 453 bin ton olarak açıkladığı rekoltenin büyük bir kısmının pazara indiğini belirtti. Üreticilerin, fiyatların daha da yükseleceği beklentisiyle elindeki ürünün tamamını satmadığını, ancak bu beklentinin gerçekleşmediğini ve fiyatların düşmesiyle hem üreticinin hem de yüksek fiyattan alım yapan tüccarların zarar ettiğini söyledi. Sezon başında 260 ile 350 TL arasında alım yapan tüccarların da beklentilerinin boşa çıktığı vurgulandı.

Gözler Yılbaşından Sonrasına Çevrildi

Şahin, fındık elinde bulunan üretici ve tüccarların umudunun yılbaşı sonrasına kaldığını ifade etti. Sanayicinin stoklarının tükenmesiyle yeni yılın ilk aylarında piyasada yeniden bir hareketlilik yaşanması ve fındık fiyatlarının tekrar yükselmesi bekleniyor. Bu sürecin, piyasada bir canlanma yaratması umuluyor.