EKONOMİ
Yayınlanma : 01 Mart 2026 23:12
Düzenleme : 01 Mart 2026 23:12

Finansal İstikrar Komitesi, piyasalardaki çatışmaların etkilerini masaya yatırdı

Finansal İstikrar Komitesi, piyasalardaki çatışmaların etkilerini masaya yatırdı
Finansal İstikrar Komitesi, çatışmaların piyasalara etkilerini inceleyerek Türkiye ekonomisinin dirençli yapılarını vurguladı ve gerekli tedbirlerin hazır olduğunu belirtti.

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başkanlığında toplandı ve çatışmaların hem küresel hem de yurt içi finansal piyasalara olan etkilerini ele aldı.

PİYASALARA MUHTEMEL ETKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, bölgedeki jeopolitik gerginliklerin enerji fiyatları ve makroekonomik görünüm üzerindeki olası etkileri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Komite, Türkiye ekonomisinin güçlenen makro temelleri, artan rezervleri ve sıkı politika duruşuyla dışsal şoklara karşı önemli ölçüde dirençli olduğunu vurguladı.

TEDBİRLER HAZIR

Ayrıca, finansal sistemin sağlam sermaye yapısı ve yeterli likidite tamponları ile bu tür riskleri yönetebilecek kapasitede olduğu belirtildi. Piyasalardaki sağlıklı işleyişin sürdürülmesi ve olası negatif etkilerin sınırlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirlerin hazır olduğu ve gerektiğinde kararlılıkla uygulanacağı ifade edildi.