GÜNDEM
Yayınlanma : 12 Aralık 2025 05:06
Düzenleme : 12 Aralık 2025 05:06

Filistinli yargıç ve savcılara Ankara'da kritik eğitim

Filistinli yargıç ve savcılara Ankara'da kritik eğitim
TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliğinde Filistinli 7 savcı ve 8 hakime, yolsuzluk ve kara para aklama gibi suçlarla mücadele konusunda Ankara'da eğitim verildi. Heyet Adalet Bakanı Tunç tarafından da kabul edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Adalet Akademisi'nin ortaklaşa düzenlediği bir program kapsamında, Filistinli yargı mensupları Ankara'da eğitim aldı.

YARGI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLİYOR

Programa Filistin Başsavcılık Ofisi'nden Başsavcı Akram İsmail Hasan Al-Khatib'in yanı sıra 7 savcı ve Filistin Adalet Enstitüsü'nden 8 hakim katılım gösterdi. Bu eğitim programının temel amacı, Türkiye ve Filistin yargı kurumları arasındaki iş birliğini pekiştirmek, ortak bir hukuk dili geliştirmek ve özellikle sınır aşan suçlarla mücadele konusunda kapasiteyi artırmaktır.

DENEYİMLER PAYLAŞILDI, ÖRNEK OLAYLAR TARTIŞILDI

Dört gün süren yoğun eğitimlerde, yolsuzluk ve kara para aklama gibi suçlarda suç gelirlerinin tespiti, takibi, el konulması gibi konular ele alındı. Mal varlığına yönelik tedbirler ve uluslararası iş birliği mekanizmaları detaylı bir şekilde incelendi. Ayrıca, işgal altındaki koşullarda adaletin sağlanması, savaş ortamında yargı organlarının rolü, adalete erişimin engellendiği durumlarda başvurulabilecek hukuki yollar ve hak arama mekanizmaları, gerçek yaşamdan örnek olaylar üzerinden tartışıldı. Filistinli heyet, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Ankara Adliyesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyet ayrıca Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından da kabul edildi. Bu arada, Gana'dan İsrail'e karşı bir misilleme olarak Dışişleri Bakanlığı'nın 'Son derece kışkırtıcı ve kabul edilemez' olarak nitelendirdiği bir adım atılarak sınır dışı işlemi gerçekleştirildiği de haberde yer aldı.