GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Ekim 2025 13:31
Düzenleme : 22 Ekim 2025 13:31

Filistin vurgusuyla Kafkas Üniversitesi'nde akademik yıl başladı

Filistin vurgusuyla Kafkas Üniversitesi'nde akademik yıl başladı
Kafkas Üniversitesi, yeni akademik yılı Gazze-Filistin dersiyle başlattı; bakan ve yetkililerin katılımı eğitimdeki küresel farkındalığı vurguladı.

Kafkas Üniversitesi, 2025-2026 akademik yılına coşkulu bir törenle giriş yaptı. Etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başta olmak üzere çeşitli resmi yetkililer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladıktan sonra yöresel müzik gösterileriyle renklendi, üniversitenin gelecek vizyonunu yansıttı.

YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Rektör Hüsnü Kapu, konuşmasında kurumun eğitimdeki yenilikleri ve öğrencilere sunulan fırsatları detaylandırdı. Kars Valisi Ziya Polat, üniversitenin kentle olan entegrasyonunun altını çizerek, bu işbirliğinin yerel kalkınmaya katkı sağladığını vurguladı ve yeni dönemin başarılarla dolu olmasını diledi.

GAZZE VE FİLİSTİN AÇILIMI

Bakan Yusuf Tekin, sunumunda yükseköğretimin toplumsal etkilerine odaklandı. 'İlk Dersimiz Gazze-Filistin' başlığı altında Filistin meselesini ele alan konuşmasında, gençlere adalet ve küresel bilinç mesajları verdi. AK Parti Milletvekili Adem Çalkın da eğitim yatırımlarının artırılacağını belirterek, Kars'ın potansiyelini övdü.