SPOR
Yayınlanma : 11 Haziran 2026 07:04
Düzenleme : 11 Haziran 2026 07:04

FIFA'dan Avustralya maçına sürpriz hakem ataması: Güney Amerika ekibi düdük çalacak

FIFA'dan Avustralya maçına sürpriz hakem ataması: Güney Amerika ekibi düdük çalacak
2026 FIFA Dünya Kupası'nda A Milli Takım'ın Avustralya ile oynayacağı maçın hakemi Jesus Valenzuela oldu. FIFA'nın Güney Amerika'dan bir hakem ekibi ataması dikkat çekti.

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımımızın, Avustralya ile yapacağı açılış maçının hakem kadrosu açıklandı. FIFA'nın aldığı karara göre, 14 Haziran Pazar günü TSİ 07.00'de başlayacak olan Avustralya-Türkiye mücadelesinde düdük Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela'ya emanet edildi.

GÜNEY AMERİKA KADROSU DİKKAT ÇEKTİ

Valenzuela'nın yardımcılıklarını yine Venezuela'dan Jorge Urrego ve Tulio Moreno yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Peru'dan Kevin Ortega olarak belirlendi. FIFA'nın bu kritik karşılaşma için Güney Amerika'dan bir hakem ekibini görevlendirmesi, spor kamuoyunda dikkatle karşılandı. Özellikle Türkiye'nin gruptaki bir sonraki rakibinin Paraguay olması, bu atamanın ilginçliğini artırıyor.

2026 DÜNYA KUPASI HEYECANI BAŞLIYOR

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı yarın başlıyor. Dünya futbolunun zirvesi olarak kabul edilen bu dev organizasyonda, takımlar kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'ndaki Avustralya maçı, turnuvanın ilk önemli karşılaşmalarından biri olacak.