Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak 81 ilde 968 şüpheliyi kapsayan geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığını duyurdu.
MÜCADELEDE KARARLILIK
Bakan Gürlek, devletin bekası ve milletin iradesine yönelik tehditler karşısında mücadelenin ilk günkü kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının ortak çalışmaları sonucunda, örgütün mahrem yapısının deşifre edilmesi ve bağlantılı unsurlarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla bu sabah itibarıyla 968 şüpheliye yönelik operasyonlar başlatıldı.
CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR
Gürlek, bu mücadelenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle güçlendiğini belirterek, İçişleri Bakanı'na da operasyonların koordinasyonuna sağladığı destek dolayısıyla teşekkür etti. Bakan, hiçbir terör örgütünün devletin bekasına ve hukuk düzenine kastetmesine izin vermeyeceklerinin altını çizerken, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.



