Ferrari, uzun süredir fren sistemleri tedarikçisi olan Brembo ile olan sözleşmesini yenilediğini açıkladı. Yeni anlaşma, 2026 sezonundan itibaren Brembo'nun sadece Ferrari'nin Formula 1 takımına değil, aynı zamanda FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda yarışan Ferrari Hypercar projesine de fren sistemleri sağlamasını öngörüyor.
ANLAŞMANIN KAPSAMI GENİŞLİYOR
Ferrari'nin yaptığı açıklamaya göre, Brembo 2026'da Formula 1 aracı ve hiper otomobiller için hidrolik ve sürtünme bileşenleri dahil tüm fren sistemini temin edecek. Şirket, modern yarışların en zorlu gereksinimlerini karşılamak üzere geliştirilmiş çözümler sunmayı hedefliyor. Bu uzatma, iki firmanın inovasyon, kalite ve performans konusundaki en yüksek standartlara ulaşma kararlılığını bir kez daha teyit ediyor.
50 YILLIK İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDİYOR
Ferrari ile Brembo arasındaki ortaklık 50 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Son dönemde, Lewis Hamilton'ın bu fren sistemlerinden memnun olmadığına dair iddiaların ardından iki tarafın yollarını ayırabileceği konuşulmuştu, ancak yeni sözleşme bu spekülasyonları sonlandırdı. İş birliğinin devamı, otomobil sporları dünyasında istikrar ve güven sinyali olarak yorumlanıyor.



