Fatih Ürek, vefatından önce katıldığı bir televizyon programında, maddi mirastan çok manevi bir miras bırakmak istediğini açıklamıştı. Sanatçı, çocuklara olan derin sevgisini dile getirerek, en büyük hayalinin kendi adına bir okul yaptırmak olduğunu vurgulamıştı.
HAYALİ BİR OKUL VE VAKIFTI
Ürek, "Hayatımda en çok istediğim şey, benim adıma bir okul yaptırmak. Okullarımıza ihtiyacımız var. Ben çocukları görünce ağlıyorum. Kendi adıma bir vakıf istiyorum, bir hayır olsun" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, onun topluma hizmet etme arzusunu ve çocuklara duyduğu şefkati açıkça ortaya koyuyordu.
CENAZESİNE GELMESİNİ İSTEMEDİĞİ KİŞİLER
Aynı röportajda, hayatı boyunca yaşadığı hayal kırıklıklarına da değinen Ürek, samimi bir sitemde bulunmuştu. "Salaklık derecesinde safım" diyerek kendini eleştiren sanatçı, vefatının ardından bazı kişilerin cenazesine gelmesini istemediğini belirtmişti: "Camiadan değil ama benim gönlümü çok kıran insanlar var. Mezarıma gelmesini istemeyeceğim kişiler diyebilirim."
SAĞLIK SORUNLARI VE VEFATI
Fatih Ürek, bir süredir devam eden sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. Yaklaşık 3,5 ay (107 gün) süren bu süreçte sevenlerinden dua isteyen sanatçı, 31 Ocak 2026 tarihinde hayatını kaybetti. Vefatının ardından, onun vasiyetinde belirttiği "vakıf ve okul" projesinin ailesi veya yakın dostları tarafından hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak ediliyor. Sosyal medyada hayranları, "Diva'nın hayali yarım kalmamalı, o okul mutlaka açılmalı" paylaşımlarıyla yetkililere sesleniyor.



