GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Nisan 2026 06:00
Düzenleme : 25 Nisan 2026 06:00

Fahiş karaborsa bilet operasyonunda 6 kişi demir parmaklıklar ardında

Fahiş karaborsa bilet operasyonunda 6 kişi demir parmaklıklar ardında
Fenerbahçe derbisi için karaborsada bilet satışı yapanlara yönelik operasyonda 6 kişi tutuklandı. WhatsApp grupları üzerinden organize yürütülen satışlarda fahiş komisyonlar alındığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin 31 Ekim 2025'teki derbi maçı için karaborsada bilet satışı yapanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı tutuklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alınan ifadeler, olayın boyutunu gözler önüne serdi.

WhatsApp Gruplarından Yürütülen Organize Satış

Şüphelilerden H.K., biletleri 'Boss+' ve 'N1' adını taşıyan WhatsApp grupları aracılığıyla temin ettiğini itiraf etti. Bu gruplara kendisini O.B. isimli bir şahsın yönlendirdiğini belirten H.K., organize bir şekilde hareket edildiğini ima etti. Bir başka şüpheli ise, F.C. isimli kişinin kendisinden derbi maçı için toplam 25 bilet talep ettiğini ve her bir bilet için 750 TL komisyon aldığını dile getirerek, ticari boyutu ortaya koydu.

Yoğurtçu Parkı'nda Nakit-Kredi Kartı Takasıyla Bilet Alışverişi

Diğer bir şüpheli ise, derbi biletini Yoğurtçu Parkı'nda aldığını ve tanımadığı bir şahsa nakit para karşılığında kredi kartından bilet transferi yaptığını itiraf etti. Bu itiraf, elden yapılan ve kayıt dışı gerçekleşen bilet satışlarının yaygınlığını da ortaya koydu. Eldeki bilgilere göre, söz konusu müsabakanın Fenerbahçe tribünlerine ait bin 900 biletin satışa çıkarıldığı, ancak bunların sadece 632'sinin resmi kanallardan satıldığı, geri kalanların ise karaborsada el değiştirdiği tespit edildi. Bu durum, spor müsabakaları biletlerinin karaborsaya düşmesini engelleme çabalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.