EuroLeague yönetimi, İsrail'in 9 Aralık'tan itibaren basketbolda Avrupa kupası maçlarına ev sahipliği yapmaya başlayacağını duyurdu. Bu karar, Ekim 2023'ten bu yana İsrail'de oynanacak ilk Avrupa kupası müsabakasının önünü açtı.
GÜVENLİK İNCELEMELERİ TAMAMLANDI
EuroLeague Ticari Varlıklar (ECA) üyesi kulüpler, 1 Aralık'tan itibaren İsrail'in mevcut durumunu değerlendirmek için bir araya geldi. Uygulanacak güvenlik önlemlerinin yerinde kapsamlı incelenmesi ve çeşitli hükümet organlarıyla resmi toplantıların ardından detaylı incelemeler sonucunda İsrail'in 9 Aralık'tan itibaren karşılaşmalara yeniden ev sahipliği yapmasına onay verildi.
İLK MAÇLAR BELLİ OLDU
Hapoel Midtown, BKT Avrupa Kupası'nın 10. haftasında Veolia Towers Hamburg'u 9 Aralık'ta İsrail'de ağırlayacak. EuroLeague'in 15. haftasında ise 11 Aralık'taki Maccabi Rapyd-LDLC ASVEL karşılaşması İsrail'de oynanacak. Hapoel IBI de Avrupa Ligi'nin 16. haftasındaki Kızılyıldız mücadelesini ülkesinde gerçekleştirecek.



