SPOR
Yayınlanma : 28 Kasım 2025 23:23
Düzenleme : 28 Kasım 2025 23:23

EuroLeague'den şok karar: İsrail, Avrupa maçlarına ev sahipliğine dönüyor!

EuroLeague'den şok karar: İsrail, Avrupa maçlarına ev sahipliğine dönüyor!
EuroLeague, İsrail'in 9 Aralık'tan itibaren basketbolda Avrupa kupası maçlarına ev sahipliği yapacağını açıkladı. Hapoel Midtown, Maccabi Rapyd ve Hapoel IBI'nın maçları İsrail'de oynanacak.

EuroLeague yönetimi, İsrail'in 9 Aralık'tan itibaren basketbolda Avrupa kupası maçlarına ev sahipliği yapmaya başlayacağını duyurdu. Bu karar, Ekim 2023'ten bu yana İsrail'de oynanacak ilk Avrupa kupası müsabakasının önünü açtı.

GÜVENLİK İNCELEMELERİ TAMAMLANDI

EuroLeague Ticari Varlıklar (ECA) üyesi kulüpler, 1 Aralık'tan itibaren İsrail'in mevcut durumunu değerlendirmek için bir araya geldi. Uygulanacak güvenlik önlemlerinin yerinde kapsamlı incelenmesi ve çeşitli hükümet organlarıyla resmi toplantıların ardından detaylı incelemeler sonucunda İsrail'in 9 Aralık'tan itibaren karşılaşmalara yeniden ev sahipliği yapmasına onay verildi.

İLK MAÇLAR BELLİ OLDU

Hapoel Midtown, BKT Avrupa Kupası'nın 10. haftasında Veolia Towers Hamburg'u 9 Aralık'ta İsrail'de ağırlayacak. EuroLeague'in 15. haftasında ise 11 Aralık'taki Maccabi Rapyd-LDLC ASVEL karşılaşması İsrail'de oynanacak. Hapoel IBI de Avrupa Ligi'nin 16. haftasındaki Kızılyıldız mücadelesini ülkesinde gerçekleştirecek.