GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Temmuz 2025 22:10

Eskişehir'deki yangında 10 şehit: Bakan Yumaklı acı haberi duyurdu

Eskişehir'deki yangında 10 şehit: Bakan Yumaklı acı haberi duyurdu
Eskişehir'deki orman yangınında 5 orman işçisi ve 5 AKUT görevlisinin şehit olduğu, 14 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangını, ülkeyi yasa boğdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, yangına müdahale eden 10 kişi şehit oldu. Şehitlerin 5'i orman işçisi, 5'i ise AKUT çalışanıydı. Bakan Soylu, ayrıca 14 kişinin de yaralı olduğunu ve hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti.

YANGININ ŞEHİTLERİ

Yangında hayatını kaybeden 10 görevlinin, aniden değişen rüzgar nedeniyle yangının içine kapandığı öğrenildi. Olay yerine ulaşan ekipler, zorlu koşullar altında kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ettiğini ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

KURTULAN GÖREVLİNİN DUYGUSAL ANI

Alevlerin arasından kurtulan bir görevlisinin, müdürüne sarılıp gözyaşları içindeki anları kameralara yansıdı. Bu duygu yüklü anlar, yangının vahametini ve görevlilerin yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi. Yetkililer, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şehitler için başsağlığı dileğinde bulundu. Eskişehir ve Afyonkarahisar'daki hastanelerde tedavi altına alınan yaralılar için de destek çağrısı yapıldı.

DEVAM EDEN MÜCADELE

Ülke genelinde 7 yangınla mücadele edildiği belirtilirken, yarından itibaren beklenen olağanüstü sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi. Yetkililer, orman yangınlarının önlenmesi için alınacak önlemlerin önemini vurguladı ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.